Вордпресс шаблоны можно скачать здесь: http://wordpress-zone.ru/wordpress-themes-and-templates

Науково-методичний семінар на тему «Школа духовно-національного відродження як освітній простір».

В Чортківському навчально-науковому інституті підприємництва і бізнесу ЗУНУ проводився науково-методичний семінар кандидатом педагогічних наук Гриців Тетяною Григорівною на тему «Школа духовно-національного відродження як освітній простір». Актуальність теми зумовлена глибокими перетвoреннями в Укрaїнi, які спричинені війною і стaвлять нoвi виклики дo освітнього прoцесу, де згідно держaвницьких запитів визріває необхідність підсилення освітнього простору націєтворчим компонентом. З огляду на це назріла необхідність впровадження національно спрямованої освітньої програми виховання високодуховної, всебічно розвинутої особистості на ґрунті духовного народознавчо-просвітницького потенціалу України з метою осмислення українською дитиною себе свідомим громадянином України з яскраво вираженими національною самосвідомістю та національно-культурною ідентичністю.

Важливим фактором є створення відповідної форми організації наукового знання, тобто цілісної теоретичної системи, зміст і структура якої була б збагачена соціально-культурною доктриною розвитку національної освіти і конкретизована психомистецькими технологіями навчання.

Досвід сучасних науковців, провідних педагогів та просвітителів минулого апелює до висновку щодо важливості пошуку раціональних шляхів забезпечення національної ідентифікації та комфортного входження дитини в культурно-освітній простір. В такому освітньому середовищі у зростаючої особистості формувалися б не лише знання, вміння та навички, але й система національних та морально-духовних цінностей.

Тому сьогодні на часі створення Школи національного відродження та введення в освітній процес національно спрямованої освітньої програми «Народознавство в дії», побудованої на основі народознавчого потенціалу українського народу, що ґрунтується на принципах народної педагогіки і виступає важливим націєтворчим чинником. Ця тема актуальна для студентів та магістрів зі спеціальності «Освітні педагогічні науки», які як майбутні управлінці освітніми закладами можуть долучатися до реалізації та впровадження в освітній простір народознавчого потенціалу України.

Перед науковою аудиторією інституту представлено розроблену «Концепцію національного відродження» та програму для початкової школи «Народознавство в дії», якій рішенням експертної комісії з педагогіки та методики початкової школи Державної наукової установи «Інституту модернізації змісту освіти» від 16.11.2022 року (протокол №5) надано гриф «Схвалено для використання в освітньому процесі», який зареєстрований у Каталозі надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам за № 2.0130-2022 (автори Вонітова Н. Д. та Гриців Т. Г.). В ході розкриття теми демонструвалася презентація, де поетапно і доказово розкрита суть ідеї Школи духовно-національного відродження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *