На сайте wordpress-zone.ru вы можете скачать wordpress шаблоны и другие расширения.

Звучить у древньому Чорткові Шевченка мудрий заповіт…

 

Звучить у древньому Чорткові Шевченка мудрий заповіт… Ім’я, яке відоме далеко за межами нашої країни, творчість, яка не залишає байдужим нікого. Геній українського народу, великий Кобзар, чудовий лірик, вражаючий художник, незабутній письменник, незрівняний поет, відомий дисидент, солдат та засланець, у якого забрали найцінніший скарб – папір та олівець – ось невеликий перелік тих слів, якими сміливо можна охарактеризувати Тараса Григоровича Шевченка.

Студенти та викладачі Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ долучилися до міжнародного флешмобу #Global Shevchenko присвяченого 203-й річниці від дня народження Т. Шевченка, створивши фотозгадку біля погруддя славного сина українського народу Т. Г. Шевченка, що красується у дворі ЧННІПБ ТНЕУ.

Участь у флешмобі – це не лише фото, адже будь-яка згадка про Т.Г. Шевченка пробуджує особливі почуття: любов до рідного краю, культури та звичаїв, натхнення та патріотизм, гордість, що ми українці, що Україна дарує світові таких великих людей, імена яких не меркнуть, а живуть віками.

Сьогодні, як ніколи, актуальні Шевченкові постулати, оскільки за останні роки Україна переживає важкі часи, які неодноразово описував у творах Т. Г. Шевченко своїми пророчими словами.

«Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь», – ми не повинні загубитися серед інших народів, серед чужих традицій, ми не повинні переймати чужий спосіб життя і поведінки. Нам потрібно пам’ятати, що ми, українці, народ, який має багатовікову історію, мова якого входить у трійку наймелодійніших, найкрасивіших мов світу.

Тарас Шевченко – це та постать, з якою асоціюють Україну.

…Вічно правдивий в віщім слові,
Сучасний крізь завії літ.
Звучить у древньому Чорткові
Шевченка мудрий заповіт.

This article was written by natalka

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *