Вордпресс шаблоны можно скачать здесь: http://wordpress-zone.ru/wordpress-themes-and-templates

Науково-методичний семінар

Профессорско-викладацький склад Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ на шляху підвищення якості освіти обговорили ефективність інтеграції навчального процесу у.

Профессорско-викладацький склад Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ на шляху підвищення якості освіти обговорили ефективність інтеграції навчального процесу у онлайн простір. Науково-методичний семінар розпочала канд. істор. наук., Давидовська Г.І. темою «Використання веб-орієнтованого середовища в процесі організації дистанційної освіти». Галина Іванівна зазначила, що сьогодні на перше місце в аспекті організації масової дистанційної освіти виходять веб-орієнтовані системи, які дозволять опрацювати лекцію або практичне заняття, пройти тестування незалежно від того, в якому місці знаходиться користувач за наявності у нього будь-якого гаджету (персональний комп’ютер, смартфон, планшет) із мережевим підключенням до веб-серверу навчального середовища. Все більше поширюється використання спеціалізованих навчальних середовищ (Moodle). Доповідач навела власні практики із застосування згаданих продуктів в навчальному процесі із студентами заочної форми навчання, виокремила позитивні моменти та можливі дії, щодо вдосконалення такого освітнього процесу.
Присутні викладачі активно долучились до дискусії. Основний тезис учасників обговорення полягав у тому, що питання доцільності використання веб-орієнтованого навчального середовища не повинно просто стояти перед сучасними викладачами. Це є вимога часу. Саме використання інноваційних технологій, на основі яких у закладі освіти створюється електронне навчальне середовище, студенти можуть отримати доступ до навчальних матеріалів у будь-який час та в будь-якому місці, робить навчальний процес більш привабливим, демократичним, комфортним, таким, що стимулюватиме учнів до самоосвіти та навчання протягом усього життя. Поряд з віртуальню комунікацією, колеги погодили необхідність вдосконалення реальної. Враховуючи це факт, канд. психол. наук. доцент Юркевич Г.Й. у виступі «Креативність в освіті має значення: порад для викладачів, як навчати цікаво» наголосила на тому, що нешаблонний підхід до всього – не просто риса, притаманна людині чи ні, а компетенція, котру потрібно випрацьовувати студентам, аби згодом бути гідно оціненими на ринку праці. Галина Йосафатівна підкреслила, що дослідження Всесвітнього економічного форуму продемонструвало, що до 2020 року креативність стане однією з трьох найважливіших навичок, які роботодавці цінуватимуть у своїх працівниках. А, отже, реагувати та приймати виклики сучасного світу має і освіта. Університети перестають бути місцем отримання диплому, натомість поступово перетворюються на спільноту креативних молодих професіоналів.5 базових порад для викладачів, які допоможуть їм навчати творчо та виховувати цю компетенцію у майбутніх лідерах: осучаснюйте свої знання, прислухайтеся до студентів, обмінюйтеся досвідом з іншими викладачами, беріть участь у закордонних конференціях та тренінгах, стежте за трендами на ринку праці, будьте не просто викладачем, а модератором креативної спільноти.
Професорсько-викладацький склад Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ відповідально ставляться до потреби постійного вдосконалення та впровадження новітніх заходів у навчальний процес. В ході науково-методичного семінару окреслили алгоритм подальшої побудови ефективної освітньої системи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *