Здесь можно скачать wordpress шаблоны бесплатно. После скачивания устанавливать через админку.

«Митні новації: реалії сьогодення»

 Днями в Чортківському навчально-науковому інституті підприємництва і бізнесу ТНЕУ відбувся круглий стіл на тему: , який сприятиме підсиленню теоретичних знань студентів практичними навиками, що особливо актуально в період здачі екзаменаційної сесії та державного іспиту. Розпочала захід директор, к.е.н., доцент Кульчицька Н.Є., яка зазначила, що для України формування і становлення митної системи набуло особливої актуальності. Це пов’язано з трьома чинниками. Перший із них – формування національної митної системи відбувається досить інтенсивно, на відміну від країн, які мали можливості для еволюційного розвитку. Другий – формування національної митної системи переплітається з докорінним реформуванням відносин власності в країні. Третій чинник пов’язаний з формуванням національної митної системи на тлі загальної довготривалої економічної кризи. Україна в цьому питанні суттєво відстає від топ-групи держав і, як результат, володіє економікою з низькою доданою вартістю, неконкурентоспроможною продукцією, орієнтованою на видобуток і мінімальну обробку сировини, імпортує високотехнологічне обладнання. Проблематика даної теми круглого столу зумовлена потребою вдосконалення митного регулювання в Україні та адаптації митного законодавстваУкраїни до визнанихміжнародних правил, норм та стандартів, однією зі складових якої є процес інтеграції України до Європейського Союзу.
В ході круглого столу свої доповіді представили: Гаврилюк Тетяна з доповіддю «Законодавчі новації в митній справі» (науковий керівник к.е.н., ст. викладач Чекаловська Г.З.); Галушка Тарас з доповіддю «Новаційні шляхи розвитку митної системи» (науковий керівник к.е.н., доцент Бугель Ю.В.); Вовчко Галина з доповіддю «Митні аспекти зближення України та ЄС» науковий керівник к.е.н., доцент Домбровська Н.Р.); Підгородецький Олександр з доповіддю «Напрями вдосконалення митно-тарифного регулювання зовнішньоторговельної діяльності» (науковий керівник к.е.н., доцент Бугель Ю.В.); Лук’яніхін Вадим з доповіддю «До питання розмитнення автомобілів із ЄС» (науковий керівник к.е.н., доцент Андрушків Р.Ю.).
Після кожного виступу студента відбувалось обговорення за участі начальника митного поста «Чортків» Гломби А.В., професорсько-викладацького складу та студентства. Алла Віталіївна розкривала інтерпретацію піднятих питань на практиці з усіма особливостями які виникають ході діяльності Тернопільської митниці ДФС та митного поста «Чортків».
За результатами проведення круглого столу, враховуючи обмежений час, насичений та змістовний діалог, було висунуто пропозицію створити на базі Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ постійно діючу комунікаційну площадку, де зможуть брати участь митники, науковці, представники суб’єктів зовнішнього економічної діяльності і генерувати зміни до законодавства, навчатись і навчати практичній його реалізації.
Висловлюємо вдячність Гломбі Аллі Віталіївній за пізнавальний діалог та запрошуємо до подальшої співпраці. Дякуємо організаторам і учасникам за активну дискусію та актуальність піднятих питань. Усім наснаги та нових звершень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *