Вордпресс шаблоны можно скачать здесь: http://wordpress-zone.ru/wordpress-themes-and-templates

Дуальне навчання

Ось і завершився другий тиждень дуального навчання для студентів Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу Західноукраїнського національного університету спеціальності «Психологія», де кожний день був насичений неймовірними зустрічами та щирим спілкуванням. Адже відомо, що практичний досвід є тією рушійною силою, котра сприяє розвитку фаховості майбутніх спеціалістів.

Цікавим та змістовним було спілкування з приватним психологом Симчак Вікторією Мирославівною, яка зауважила, що робота психолога складна, і, водночас, вимагає звичайного людського розуміння, адже це, навіть, не стільки професія, як покликання. Тому відповідальний фахівець повинен все життя вчитися, розвиватися, «співпрацювати» з навколишнім світом і жити в гармонії з собою.

Корисним практичним досвідом для студентів стало відвідування Чортківського міського комунального центру «Дорога в життя». Професійними навичками у роботі з особливими дітками ділилися керівник закладу Куфель Галина Богданівна та психолог Ковальчук Ольга Степанівна. Студенти помітили, що найважливішою умовою актуалізації потенційних можливостей дітей з особливими потребами є висока професійна компетентність всього колективу центру «Дорога в життя». Майбутні психологи на практиці побачили як відбувається організація психологічного супроводу дітей з особливими потребами, коли враховано їхні психофізіологічні особливості та можливості.

Розуміння цінності практичної діяльності приходить з часом і, звичайно, завдяки професіоналам своєї справи. І саме з таким психологом-професіоналом студенти інституту, в рамках дуального навчання, зустрілися у Чортківському ліцеї №7 – Теслюк Поліною Юріївною. Щира та відверта розмова допомогла студентам зорієнтуватися у різноманітті психодіагностичних методик та вмінні організовувати й планувати роботу практичного психолога. Поліна Юріівна   звернула увагу на професійно важливі якості, якими має володіти психолог: емпатійність, комунікабельність, стресостійкість, креативність. Також було закцентовано увагу на тому, що у своїй професійній діяльності психолог повинен послуговуватись етичним кодексом  та постійно працювати над собою: вдосконалюватися, прагнути до саморозвитку, максимального розкриття власного потенціалу. Адже саме безперервне навчання впродовж усього свого професійного життя забезпечує ефективність у практичній діяльності психолога.

Підсумовуючи другий тиждень дуального навчання у Чортківському навчально-науковому інституті підприємництва і бізнесу Західноукраїнського національного університету хочемо висловити вдячність усім фахівцям-професіоналам у сфері психології за сприяння у розвитку й реалізації дуальної освіти, що дало змогу об’єднати теорію із життєвою практикою, яка є дуже  корисною для майбутніх студентів-психологів, адже це завжди унікальна та неповторна частина їхнього життя та фахового становлення. Тож щиро зичимо всім натхнення, задоволення від роботи і благополуччя. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *